Terug naar overzicht
Reserveren

GO-WEST of East, net wat u wilt...

14-daagse reis langs de 5 mooiste gebieden van West Canada

 

Deze reis voert u van Calgary naar Vancouver (of omgekeerd), langs 5 geweldige wintersport
bestemmingen. Van de prairies, door de Rocky Mountains, een woestijngebied en de Coast Mountains, tot u bij Vancouver aan het strand van de Pacific Ocean staat....
Een zeer gevarieerde reis dus en een bijzondere wintersportvakantie!

 

Dag tot dag

Route + reistijden

Kaart

Prijzen

Boeken

 

Dag tot dag


   
Dag 1  Vertrek uit Nederland, aankomst in Calgary. U haalt de huurauto op en rijdt de mooie route naar Banff.
Dag 2 + 3 Overdag skiŽn of boarden in een van de 3 skigebieden, 's avonds op uw gemak Banff verkennen en lekker uit eten. 
Dag 4  Vandaag vertrekt u naar Golden/Kicking Horse. Daar overnacht u onderaan de pistes in een van de nieuwe accommodaties. 
Dag 5  Vanuit bed zů de ski's op voor een uitdagende tour door het skigebied Kicking Horse! Aan het eind van de dag gaat de reis verder naar Revelstoke. U overnacht in het Hillcrest Hotel. 
Dag 6 + 7 

Het is de moeite waard om een van deze dagen te gaan snowmobilen, uiteindelijk is Revelstoke het mekka van het snowmobilen! En natuurlijk skiŽn of boarden in het kleine maar uitdagende gebied van Revelstoke. In de loop van dag 7 vertrekt u naar Sun Peaks.

Dag 8 + 9  SkiŽn of boarden in het mooie en grote gebied van Sun Peaks. Hier kunt u talloze activiteiten ondernemen, zoals bijv. catskiŽn. En natuurlijk genieten van het gezellige dorp! 
Dag 10  Vandaag vertrekt u naar Whistler, een rit die ruim een halve dag kost maar erg de moeite waard is (zie route hieronder).
Dag 11 + 12    Overdag skiŽn of boarden in het superskigebied van Whistler en 's avonds genieten van de gezelligheid van dit enorm levendige dorp.
Dag 13  Wanneer u 's ochtends uit Whistler vertrekt, kunt u op uw gemak genieten van de mooie rit naar Vancouver, en heeft u ook nog tijd om wat van de stad te zien. Eind van de middag moet de auto ingeleverd worden en kunt u inchecken voor de terugvlucht. 
Dag 14  Aankomst Amsterdam 

 

Route

Deze reis begint in principe in Calgary en eindigt in Vancouver, maar u kunt hem desgewenst ook andersom maken. 
Na aankomst in Calgary haalt u de huurauto op en reist naar Banff, waar u 3 nachten verblijft temidden van de schitterende Rocky Mountains. Na Banff gaat de reis dwars door de Rockies naar Golden/Kicking Horse. Het is een prachtige rit door 2 Nationale Parken. In Golden verblijft u 1 nacht, daarna gaat u door naar Revelstoke, een mooie rit door een vrijwel onbewoond gebied van bergen en bossen. Na Revelstoke rijdt u naar Sun Peaks en zult u zien dat het landschap compleet verandert. In de buurt van Kamloops wordt het almaar droger en haast woestijnachtig. Maar zodra u Sun Peaks nadert zit u weer midden in de bossen. Van Sun Peaks gaat de reis verder naar Whistler en komt u in weer een andere omgeving, met bossen, bergen en meren. Een groot deel van de tocht gaat door een First Nationsreservaat. In Whistler verblijft u 3 nachten. Het laatste deel van de route, van Whistler naar Vancouver, is ook weer schitterend: u rijdt over de Sea-to-Sky- Highway (in dit geval Sky-to-Sea) die voor een groot deel langs een enorm fjord loopt. De bochtige weg geeft prachtige doorkijkjes op het water, het tegenoverliggende land en de eilandjes in de zee. Het allerlaatste stuk van de reis gaat dwars door Vancouver en geeft een goede indruk van deze leuke stad met zijn parken, heuvelachtige centrum en groene buitenwijken.

Reistijden + afstanden


ROUTE  Afstand    Reistijd 
Calgary - Banff  140 km ca. 2 uur 
Banff - Golden/KH  155 km ca. 2 uur 
Golden/KH - Revelstoke  150 km ca. 2 uur 
Revelstoke - Sun Peaks  200 km ca. 3 uur 
Sun Peaks - Whistler  355 km ca. 5 uur 
Whistler - Vancouver   135 km ca. 2 uur 

 

Kaart


Prijzen

Alle prijzen zijn in € per persoon. Prijs is niet definitief maar hangt af van de beschikbaarheid op de vlucht en de dollarkoers, en kan daardoor hoger of lager uitvallen. Wij maken daarom altijd een prijsopgave op maat voor u.

  • Retourvlucht met Air Canada in de K-klasse met overstap in Londen of Frankfurt. U kunt op alle dagen van de week vertrekken
  • Luchthavenbelasting, veiligheids- en brandstoftoeslag (info)
  • Autohuur via Alamo, type Intermediate met Goldpakket (info)
  • Alle 12 overnachtingen, op basis van logies en 2 personen per kamer (info)
  • Alle lokale taxen en toeristenbelasting
  • Nederlands sprekend contactpersoon in Canada

 

Winter 2010-2011    
Vertrek is mogelijk op alle dagen van de week*       
Standaard  Luxe          
1 t/m 17 dec 1839 2235
18 t/m 31 dec 2489 3225
1 jan t/m 28 feb 2139 2619
1 t/m 31 mrt 2139 2485
1 t/m 30 april 1999 2449

 Bijkomende kosten:
- Reserveringskosten € 15 p.p.
- Reis en/of annuleringsverzekering, voor informatie en tarieven klik hier
- Liftpassen
- Persoonlijke uitgaven

* Vertrek is mogelijk op alle dagen van de week en met diverse luchtvaartmaatschappijen (o.a. KLM en Air Canada). In het weekend
(vrijdag t/m zondag) kan er een toeslag van toepassing zijn.

BOEKEN!

↑Top

let op: Nieuw!

Nieuwe bestemmingen in Oost Canada: citytrip Montrťal en erg leuk skigebied en stadje Mont Tremblant!

Lees meerBanff, Buffalo Mountain Lodge

Highland Lodge, Kicking Horse

Sun Peaks, Bear Country Lodging

Top van Tod Mountain, Sun Peaks

Whistler