Vorige       Volgende

VANCOUVER

Van deze prachtige stad kunt u genieten tijdens de volgende reizen:

Vancouver is een prachtig voorbeeld van een wereldstad midden in de natuur. De sfeer is uitermate relaxed en wij vonden dat heel bijzonder voor zo'n grote stad. Dankzij de unieke ligging aan zee n de bergen (bestaat er een mooiere combinatie?) en de vele parken, groenstroken en bomen is het een mooie, groene stad. 
Omdat we niet alles kunnen beschrijven, beperken we ons tot het deel waar zich onze accommodaties bevinden: Vancouver Downtown en directe omgeving. 


Te zien & te doen:


Aanrader: Fietsen!
Al meerdere keren hebben wij tijdens ons verblijf in Vancouver fietsen gehuurd om de stad te bekijken, en dat is erg goed bevallen, zelfs in de winter. Doordat de meeste bezienswaardigheden vrij dicht bij elkaar liggen, kunt u in een paar uur een groot deel van de stad zien. Op loopafstand van de hotels vindt u diverse fietsverhuurders. Leuk en de moeite waard! (Er zijn overigens bij enkele verhuurders ook scooters te krijgen, voor wie het niet zo op trappen heeft...)

Seawall Promenade: dit fiets/wandelpad loopt rondom Stanley Park en langs de zuid-oever van Downtown Vancouver. Leuke tocht om te fietsen of te wandelen en u krijgt meteen een goede indruk van de unieke ligging van de stad.

Stanley Park: als u dan toch op de fiets zit, kunt u net zo goed een rondje om dit schiereiland fietsen. Stanley Park is deels park, deels bos en deels strand. Het grenst direct aan Downtown Vancouver. Hier vindt u binnen enkele vierkante kilometers talloze recreatiemogelijkheden: bos, strand, fietspaden, wandelpaden, skatepaden, totempalen, het Vancouver Aquarium, speeltuinen, restaurants etc. Het wemelt er van de joggers en mountainbikers, zelfs in de winter. En hier hadden wij onze eerste ontmoeting met Canada's 'wildlife': een heuse wasbeer.

Granville Island: schiereiland vlakbij Downtown Vancouver, met een grote overdekte markt. En hal bestaat alleen maar uit eettentjes, met daar tussenin tafels en stoelen. Hier kunt u voor weinig geld heerlijk en zeer divers eten. Het is een gezellig geheel waar ook veel lokale mensen op af komen voor ontbijt, lunch of diner. Ook vindt u op Granville Island een aantal boutiques en chique restaurants. Vanuit Downtown Vancouver kunt u met de Aquabusjes voor een paar dollar heen en weer naar Granville Island. Ziet u meteen wat van de haven.

Gastown: oud deel van de stad met mooie, gerestaureerde panden en een groot aantal prachtige winkels en restaurants. Leuk om te bekijken. Het 'Gas' in de naam stamt overigens van degene die zijn naam aan de wijk heeft gegeven en heeft niets met gas te maken.

Yaletown: het chique deel van de stad met veel designershops, luxe restaurants etc. Voor wie van shoppen houdt en een dikke portemonnaie heeft...

↑Top 

Vorige                                                                                                         Volgende         

Terug naar bestemmingenoverzicht

Naar reisaanbod Winter