Vorige      Terug naar overzicht

CALGARY


Van deze prachtige stad kunt u genieten tijdens de volgende reizen:

Calgary ligt in Alberta en is voornamelijk bekend als de stad waar de Olympische Winterspelen in 1988 zijn gehouden (de 3 gouden medailles van Yvonne van Gennip!) en van de omgeving waar veel Nederlandse boeren naar toe geėmigreerd zijn. Calgary heeft een beetje een plattelands-imago en daar is het heel trots op (bijnaam is Cowtown!). Jaarlijks zijn er festivals zoals de Calgary Stampede en Rodeo's etc. Maar daarnaast is het een stad met een mooi historisch centrum en grote shoppingmalls.
Vanuit de stad kijk je in westelijke richting uit op de Rocky Mountains. Binnen drie kwartier rijdt u vanuit Calgary de bergen in!


Te zien & te doen

Calgary Zoo: mooie dierentuin met Canadian Wildlife en vele zeldzame en bedreigde diersoorten. Hier huist olifant Kamala, het beroemdste dier van Canada vanwege de schilderijen die ze maakt...!

Telus World of Science: leuk interactief wetenschapsmuseum voor zowel volwassenen als kinderen.

Calgary Tower: markantste blikvanger van de stad, deze 160 meter hoge toren, met een glazen vloer in het dek... wie durft? Het uitzicht over de stad, de prairies en de Rockies is adembenemend. Vergeet uw fototoestel niet!

Olympic Park: hier vindt u de skischansen, de bobsleebaan, de slalompiste en de Olypische Hall of Fame. Als u durft kunt u zelf de skischans af, in een soort tuigje aan een tokkelbaan.

Olympic Oval: de wereldberoemde schaatsbaan waar record na record wordt verbroken. Gaat u zelf een rondje rijden om uw p.r. te verbeteren?


Naar reisaanbod Winter

 

  


Oude centrum van Calgary


Downtown Calgary