Veelgestelde vragen

Aanbod

1. Is het mogelijk meerdere reizen te combineren?
2. Mijn reis staat er niet bij, kunnen jullie ook maatwerk bieden?
3. Kunnen jullie ook incentive reizen aanbieden?
4. Kunnen jullie ook een groepsreis aanbieden?
5. Kan ik een brochure van CANADO travel ontvangen?

Reserveren

1. Hoe kan ik een reservering maken?
2. Ik wil mijn vlucht zelf boeken, kan dit?
3. Welke officiŽle naam moet ik opgeven voor mijn vliegticket?
4. Kan ik mijn dieetwensen doorgeven?

Betalen

1. Wanneer en hoe ontvang ik mijn boekingsbevestiging/factuur?
2. Wanneer moet ik (aan)betalen?
3. Hoe kan ik betalen?

Reisvoorwaarden

1. Wat zijn jullie boekingsvoorwaarden?
2. Is CANADO travel lid van de SGR?
3. Is CANADO travel lid van de ANVR?

Reisbescheiden

1. Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Autohuur

1. Wie moet ik opgeven als hoofdbestuurder van de auto?
2. Over welke documenten moet de hoofdbestuurder beschikken?
3. Hoe is het autorijden in Canada?

Wintersport

1. Wat neem ik mee op een wintersportreis naar Canada?
2. Is het geschikt voor kinderen om naar Canada op wintersport te gaan?
3. Kan ik materiaal huren in Canada?
4. Kan ik les krijgen in Canada?
5. Moet ik een goede skiŽr/snowboarder zijn om in Canada te wintersporten?

Accommodatie

1. Zijn er lakens/handdoeken aanwezig?
2. Waarom is er bij de meeste accommodaties geen standaard ontbijt inbegrepen?
3. Wat zijn de afmetingen van een Queen en King bed?

Prijzen

1. Ik zie prijzen met vertrek op donderdag, kunnen wij alleen op deze dag vertrekken?
2. Zijn de brandstoftoeslagen/luchthavenbelasting inclusief?
3. Is het mogelijk een naheffing te ontvangen als de vliegbelastingen omhoog gaan?

Vliegen

1. Hoeveel bagage mag ik meenemen aan boord van mijn vlucht?
2. Kan ik online inchecken?
3. Worden er extra kosten gerekend voor het meebrengen van wintersportmateriaal?
4. Hoe moet ik mijn wintersportmateriaal verpakken voor vervoer?
5. Kan ik een reis boeken zonder vlucht (bijv. omdat ik die zelf kan regelen)?
6. Kan ik bij CANADO alleen een vlucht boeken?

Reisdocumenten

1. Welke reisdocumenten heb ik nodig om naar Canada en de USA te reizen?
2. Heb ik een visum nodig?
3. Heb ik inentingen nodig?
4. Heb ik een internationaal rijbewijs nodig?


 Antwoorden aanbod

1. Ja, dit is mogelijk, neemt u contact met ons op.                                    

2. Ja, dit is mogelijk, neemt u contact met ons op.

3. Ja, dit is mogelijk, neemt u contact met ons op.

4. Ja, dit is mogelijk, neemt u contact met ons op.

5. CANADO travel heeft uit milieu overwegingen ervoor gekozen om zoveel mogelijk papierloos te werken. Alle informatie over ons reisaanbod kunt u terugvinden op onze website. Mocht dit niet zo zijn dan helpen wij u graag verder. Klik hier voor contactinformatie.                                    
↑ Top


Antwoorden reserveren

1. CANADO travel ontvangt uw boeking graag, neemt u contact met ons op.

2. Ja, dit is mogelijk. Wij brengen de vlucht en bijbehorende luchthavenbelasting en toeslagen dan in mindering op uw reissom. Het bedrag is per bestemming en periode verschillend.

3. U geeft de eerste volledige voor -en achternaam volgens uw paspoort aan ons door. Voor gehuwden gebruiken wij de meisjesnaam.

4. Ja, dit is mogelijk. Onze partners zullen hier zoveel mogelijk rekening mee  houden.

↑ Top


Antwoorden betalen

1. Op de dag van boeking ontvangt u uw boekingsbevestiging per e-mail. Mocht u niet over een internetverbinding beschikken, dan zullen wij uw boekingsbevestiging per post naar uw huisadres versturen.

2. Binnen 10 dagen na boeking dient uw aanbetaling voldaan te zijn. Uw restantbetaling voldoet u uiterlijk 6 weken voor vertrek.

3. U kunt uw betaling in orde maken via internetbankieren of een zelf ingevulde acceptgiro.

↑ Top


Antwoorden reisvoorwaarden

1. Klik hier voor onze reis- en boekingsvoorwaarden.

2. De SGR staat voor Stichting Garantiefonds Reisgelden. Dat wil zeggen dat bij financieel wanbeleid of faillissement van een reisorganisatie de SGR garant staat voor bijvoorbeeld uw terugkeer uit uw vakantieland.
CANADO travel werkt niet met vooraf ingekochte vliegtuigstoelen en hotelkamers. Wij boeken in opdracht van de klant en hoeven dus slechts die stoelen en kamers te betalen die klanten bij ons boeken. Wij zitten dus niet met kosten als er onverhoeds wat minder geboekt wordt.
Het lidmaatschap van de SGR zegt niets over de werkwijze van een organisatie, het is gťťn kwaliteitskeurmerk. Het betekent alleen dat een reisorganisatie voldoet aan de financiŽle voorwaarden van de SGR. En omdat wij heel goed begrijpen dat dit belangrijk voor u is, zijn we bezig om lid te worden.

3. CANADO travel is geen lid van de ANVR. De ANVR is een branche-organisatie die voor een zo gespecialiseerde en relatief kleine organisatie als CANADO, weinig kan betekenen. Overigens confirmeren wij ons wel aan de richtlijnen van de ANVR en zijn onze reis- en boekingsvoorwaarden daarop gebaseerd.

↑ Top


Antwoorden reisbescheiden

1. Ca. 10 dagen voor vertrek ontvangt u per post uw reisbescheiden. Bij boekingen vlak voor vertrek zal dit anders zijn.

↑ Top


Antwoorden autohuur

1. Degene die de auto gaat besturen geeft u op als hoofdbestuurder. Eventuele extra bestuurders kunt u ter plaatse doorgeven.

2. De hoofdbestuurder dient te beschikken over een geldig rijbewijs en een geldige creditcard op zijn/haar naam. De extra bestuurders dienen te beschikken over een geldig rijbewijs.

3. Het is over het algemeen erg rustig op de weg, er zijn soms zelfs stukken waar je niemand tegenkomt. Natuurlijk wel uitkijken voor wildlife op de weg. Er wordt rechts gereden en de bewegwijzering is duidelijk. Voor specifieke informatie over rijden in Canada in de winter, klik hier (Engels).

↑ Top


Antwoorden wintersport

1. Wij raden u aan uw eigen materiaal mee te nemen, zeker wanneer u meerdere bestemmingen bezoekt. U verliest dan niet in elke gebied tijd aan het huren van materiaal en bovendien zitten uw eigen schoenen toch vaak het prettigste. Vroeger was het vervoer van ski- en snowboardmateriaal in het vliegtuig gratis; tegenwoordig betaald u daarvoor ca. € 70 per paar ski's/snowboard (retour). Daarnaast moet u rekening houden dat het koud kan zijn, dus goede kleding is aan te raden (laagjes!). En natuurlijk uw zwemkleding voor de hot tub!

2. Ja, Canada is een veilig en hygiŽnisch land. In de skidorpen is er vaak kinderopvang aanwezig en natuurlijk kunnen de kinderen ook op les. Vaak zijn er voldoende sport -en spelmogelijkheden voor na het skiŽn.

3. Ja, in ieder skidorp is een skiverhuur aanwezig. Het is handig als u uw Amerikaanse schoenmaat weet.

4. Ja, in ieder skidorp kunt u les krijgen. Indien u korter dan 4 dagen in het gebied verblijft, zal dit meestal privť les zijn.

5. Alle skigebieden zijn geschikt voor alle niveau's skiers en snowboarders.

↑ Top


Antwoorden accommodatie

1. Ja, in alle accommodaties zijn uw bedden opgemaakt en zijn er voldoende handdoeken aanwezig. Ook voor de hot tub!

2. In de Canadese cultuur is het normaal om buiten de deur te ontbijten. Hier zijn dan ook tal van mogelijkheden voor en zo voel je je een beetje onderdeel van het Canadese leven. Er wordt allerlei lekkers geserveerd, van heerlijke koffie en thee tot warme bagels met creamcheese en van scrambled eggs tot lekkere bosbessen muffins.

3. De afmetingen van een Queen bed zijn: 152 cm breed en van een King bed:
193 cm breed.

↑ Top


Antwoorden prijzen

1. U kunt bij bijna alle reizen van CANADO travel op alle dagen van de week vertrekken. Wij hebben voor de donderdag gekozen om u een zo duidelijk mogelijk beeld te geven van de kosten.

2. Luchthavenbelasting, veiligheids- en brandstoftoeslag zijn inclusief. Houdt u er wel rekening mee dat de luchthavenbelasting en andere toeslagen (met name brandstof) gestegen kunnen zijn. Voor meer informatie klik hier.

3. Tot 6 weken voor vertrek is dit mogelijk. Indien u de gehele betaling voldaan heeft, niet meer. Zie voor meer informatie antwoord 2 hierboven.

↑ Top


Antwoorden vliegen

1. Bij een Economy class vlucht mag u per persoon ťťn stuk ruimbagage van max. 23 kg meenemen. Wanneer u uw wintersport of golfuitrusting, of een extra tas of koffer mee wilt nemen, betaalt u daar extra voor. Een ski- of snowboarduitrusting (ski's en snowboard in een hoes, en schoenen in een aparte schoenentas) geldt als ťťn stuk bagage.  Handbagage mag max. 10 kg wegen. Bij Business class vluchten gelden andere bagage regels, u mag dan 2 stuks ruimbagage van elk 32 kg meenemen.
Kijk op Schiphol.nl om te zien wat de regels zijn m.b.t. handbagage!

2. Bij Air Canada is het nog niet mogelijk om via internet in te checken, bij de meeste andere maatschappijen kan dat wel. Bij KLM kunt u via www.klm.nl vanaf 30 uur voor vertrek inchecken voor uw vlucht.

3. Voor het meenemen van uw wintersport of golfuitrusting worden door de luchtvaartmaatschappijen kosten in rekening gebracht. Bij Air Canada betaalt u €35 per enkele reis, bij KLM €50 voor de heenreis en CAD 50 voor de terugreis. Wanneer u bij KLM echter vooraf online incheckt en voor de extra uitrusting betaalt, krijgt u ca. 20% korting op dit bedrag (alleen voor de heenreis).

4. Uw wintersportuitrusting verpakt u in een zogenaamde reishoes. Uw skischoenen in een schoenentas. Voor uw golfuitrusting zijn er speciale reistassen te koop.

5. Ja, u kunt bij CANADO travel een reis boeken zonder vlucht. Wanneer u zelf uw vlucht boekt, brengen wij de kosten van de vlucht van de desbetreffende reis in mindering op uw reissom. Dit geldt ook voor de luchthavenbelasting en bijbehorende toeslagen.

6. Nee helaas, u kunt bij ons geen losse vluchten boeken. Wij zijn verplicht onze vluchten aan te bieden in combinatie met een 'landarrangement'. Dat wil zeggen dat u naast de vlucht minimaal 2 overnachtingen en/of een huurauto bij ons moet boeken.

↑ Top


Antwoorden reisdocumenten

1. Om Canada in te komen dient u te beschikken over een geldig retourticket, geldig paspoort wat na vertrek uit Canada nog geldig is, voldoende financiŽle middelen (bijv. creditcard) en natuurlijk een annuleringsverzekering en reisverzekering met werelddekking. Voor de USA geldt dat uw paspoort nog 6 maanden na terukomst in Nederland geldig moet zijn. Wij adviseren u sowieso een creditcard mee te nemen. In Canada en de USA is het heel gewoon om met creditcard te betalen. En zeker als u een activiteit onderneemt wordt dit vaak als borg gebruikt. 

2. U heeft geen visum nodig voor Canada tenzij u langer dan 6 maanden wilt verblijven. Om toegang tot de USA te krijgen moet u een ESTA formulier invullen waarop u een aantal gegevens moet invullen. Dit kan online en u ontvangt dan binnen enkele dagen bericht.

3. U heeft geen inentingen nodig.

4. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht en wordt door de autoverhuurmaatschappij niet gezien als een vervanging van het normale rijbewijs. Het kan handig zijn als u bijvoorbeeld fietsen huurt en u moet een legitimatie afgeven.

↑ Top