CANADA

Waarom Canada? Canada is een land om verliefd op te worden! Tijdens de verschillende bezoeken aan dit schitterende land hebben wij daar ons hart verloren. De prachtige, ruige en uitgestrekte natuur, de vriendelijkheid en gastvrijheid van de bevolking, de rust, de geweldige steden en sfeervolle dorpen, de fantastische skigebieden, de eindeloze mogelijkheden om vakantie te vieren, zowel in de zomer als in de winter.... 
Kortom, Canada is het perfecte land om uw vakantie door te brengen!
Naast het uitgebreide winterprogramma kunnen we op verzoek ook zomerreizen op maat samenstellen!

 

Voor een mooie impressie van West Canada:
 

Deze korte film (3,5 min.) is gemaakt door Tourism BC en geeft een mooie
indruk van de natuur, steden en activiteiten in zomer en winter in Canada.

 

Sunshine Village (Banff): een poedersneeuw ervaring op snowboard!
 

 

Impressie wintersport in Sun Peaks Resort (zo rustig is het echt!):
 

 
Meer films op de volgende pagina's:

* Revelstoke
* Whistler
* Silver Star

 

Kaart Canada
 

 

Kaart British Columbia en Alberta


De rode lijn in de kaart is een voorbeeldroute.

 


De opvallendste verschillen met Europa

Misschien denkt u wel: waarom zou ik naar Canada gaan, zoveel anders dan Europa kan het toch niet zijn? Daarom hier de voornaamste verschillen op een rijtje:

 • De rust en de ruimte: Canada is een dun bevolkt land. Naast enkele grote steden vindt u her en der verspreidt dorpen en stadjes, maar soms ook honderden kilometers niets. De mensen leven in de natuur en hebben de ruimte, dat voel je.
 • De vriendelijkheid en gastvijheid: wij hebben ons altijd enorm welkom gevoeld in Canada. Ok, het "hi, how are you today" komt soms wat oppervlakkig over, maar is een stuk prettiger dan de norse begroeting die je hier soms krijgt. De bevolking is enorm behulpzaam en uitermate gastvrij.
 • De natuur: in n woord schitterend! De uitgestrekte bossen; imposante gebergtes; de vele meren, soms honderden kilometers lang; de grote verschillen in landschap en klimaat die je binnen een paar honderd kilometer vindt; prairies, woestijn, subtropische wouden, woest stromende rivieren, hooggebergte, gletsjers.... you name it! Dus: komt dat allen zien!!
 • Het klimaat: het maakt nogal wat uit of u bijv. in Vancouver bent of in Calgary. In Vancouver heerst een zeeklimaat; d.w.z. zachte winters en milde zomers, en een relatief hoge luchtvochtigheid. In Calgary heerst een landklimaat; d.w.z. strenge winters en hete zomers. In de Rockies kan het extreem koud worden in de winter. Temperaturen van -20 C zijn in de maanden december en januari zeer gebruikelijk, met uitschieters naar -30 C of nog kouder. Westelijk van de Rockies van de Rockies heerst een vrij droog landklimaat, ook weer met warme tot hete zomers en koude winters. Richting de kust wordt het klimaat langzaam milder: minder extreme kou in de winter en de zomers zijn aangenaam warm.
 • De sneeuw: door de lage luchtvochtigheid is de sneeuw in Canada veel 'droger' dan bijv. in de Alpen. En dat zorgt ervoor dat het zo geweldig stuift als je er doorheen suist.... de beroemde 'champagne-powder'! Een uitzondering daarop vormt soms de sneeuw in de Coast Mountains (Whistler); omdat die in de invloedsfeer van de Stille Oceaan liggen is de sneeuw daar vaak net wat vochtiger dan in de rest van de skigebieden. Maar het gebied is zo hoog en sneeuwzeker, dat dit voor de wintersport geen enkel probleem vormt.
 • De pistes vallen ook in de categorie rust en ruimte: drukte kent men in de Canadese gebieden niet of nauwelijks. Wachten bij de liften is een zeldzaamheid. En dringen, dat doet men in Canada niet; het gaat er gemoedelijk en beschaafd aan toe. Een uitzondering hierop vormt Whistler, waar het doorgaans een stuk drukker is dan in de rest van de gebieden.
 • De moeilijkheidsgraad van de pistes wordt net als in Europa in kleuren aangegeven, alleen net even anders.
  Europa: Blauw   is in Canada: Groen
               Rood                          Blauw
               Zwart                         Zwart (Black diamond / Double black diamond)
 • Ontbijt: dat eet men meestal buiten de deur. Je vindt overal gezellige koffietentjes waar je heerlijk kunt ontbijten (en lunchen). Vandaar dat de accommodaties ook vrijwel altijd zonder ontbijt worden geboekt.
 • Verkeer: we blijven het maar zeggen, ook hier heerst weer rust en ruimte. Uiteraard is het in de grote steden af en toe druk, maar spits in wereldstad Vancouver is niets vergeleken met wat er hier in de Randstad gebeurt. En buiten de steden is het erg rustig op de wegen. In de winter worden de wegen goed schoon gehouden. Toch is het raadzaam om voordat u met uw huurauto op pad gaat, goed de weersvoorspellingen in de gaten te houden; vraag er naar bij de receptie van uw accommodatie, dat voorkomt vervelende verrassingen. Voor uitgebreide (engelstalige) info over rijden in de winter, klik hier.

Maar ook al is het rustig, wel blijven uitkijken......!

 

                                                                         

↑Top

Home


 

Stelt u zich eens voor.....

Een klein verhaaltje over wintersport in Canada

Lees meer