Terug naar winterreizen overzicht

VERVOER

Om in Canada en vervolgens op uw plaats van bestemming te komen, heeft u diverse vormen van vervoer nodig:

 • Vlucht: wij bieden vluchten aan met Air Canada en KLM. 
  Air Canada vliegt het hele jaar door dagelijks op Vancouver en Calgary. KLM vliegt het gehele jaar door 5 dagen per week naar Vancouver en Calgary.
 • Autohuur: voor onze self-drive reizen maken we gebruik van ALAMO autohuur.
 • Camperhuur: wij werken samen met Fraserway. 
 • Transfers: voor sommige bestemmingen heeft u geen auto nodig en zit er een transfer in het pakket inbegrepen. Heel relaxed op reis dus.
 • Luchthavenbelasting, brandstoftoeslag: informatie over de kosten.

 

 

 Vliegen naar Canada

Air Canada

Vliegt 7 dagen per week, 52 weken per jaar op Canada. Dat betekent dat u in principe kunt vertrekken en terugreizen wanneer u maar wilt. U vliegt met een overstap in Frankfurt of Londen naar Calgary en Vancouver. Ook combinaties tussen beide luchthavens zijn mogelijk. Daarnaast biedt Air Canada binnenlandse vluchten naar o.a. Kelowna en Kamloops. Ultieme vrijheid dus!

In onze pakketten hebben wij de prijs van een stoel in de K-klasse (economy)  opgenomen, met een overstap in Frankfurt. Mocht deze klasse en/of route volgeboekt zijn en we een duurdere klasse/route moeten aanbieden, dan overleggen we dat eerst met u. Wellicht dat u een dag eerder of later kunt vertrekken en dan wel de voordeligste vlucht kunt boeken.

Voor wie het liever wat luxer heeft: wij kunnen ook business class voor u boeken. Vraag naar onze tarieven.


KLM

Vliegt 5 dagen per week, 52 weken per jaar rechtstreeks op Vancouver en Calgary. Desgewenst kunnen wij deze rechtstreekse vlucht voor u boeken.

 

Bagage wintersportuitrusting:
Bij Air Canada betaalt u voor uw wintersportuitrusting circa € 45 per enkele reis. Bij KLM is dit € 50. Dit betaalt u bij het inchecken op de luchthaven. Bij KLM is het echter mogelijk om vanaf 30 uur voor vertrek online in te checken. U kunt dan online de kosten voor de wintersportuitrusting betalen, dit bespaart u ca. 20% van de kosten.

Schipholtaxi

Wanneer begint uw vakantiegevoel? En wanneer zou u willen dat het begint?
Boek van te voren de schipholtaxi en ga zonder stress op reis. Uw vakantie begint voortaan thuis!

   

 

Kies uw auto bij Canado!

Canada is bij uitstek geschikt om per auto te verkennen. De wegen zijn over het algemeen erg goed, de nummering is overzichtelijk en richtingen worden duidelijk aangegeven. Wanneer u er rekening mee houdt dat de afstanden groot (kunnen) zijn en dat dit ook geldt voor de afstanden tussen de benzinestations in dunbevolkte gebieden, kunt u in Canada heerlijk ontspannen rondrijden.

Rijden in Canada is plezierig, zelfs in de winter! En er wordt gewoon rechts gereden. Niets is prettiger dus dan in een veilige, ruime auto te rijden over de prachtige (berg)wegen van Canada. Dat kan met de huurauto's van ALAMO.

 
De voordelen van ALAMO Gold op een rijtje:

 • Auto's van maximaal 9 maanden oud
 • standaard inclusief alle verzekeringen en belastingen
 • met volle tank meenemen en leeg inleveren
 • onbeperkt aantal kilometers
 • 3 bestuurders in prijs inbegrepen
 • alle auto's hebben airco, automaat, all-weather banden, cd-speler
 • 'One-way' rentals geen probleem (er worden ter plaatse wel drop-off kosten berekend)

Self-drive reizen

In onze pakketten zit standaard een intermediate auto inbegrepen. Dit is een middenklasse sedan, qua grootte vergelijkbaar met bijv. een VW Passat of een Opel Vectra. Bij de 'luxe' reizen is Intermediate SUV (middenklasse 4x4) inbegrepen, deze is qua grootte vergelijkbaar met een Toyota Rav4.

Uiteraard bieden we ook andere auto's aan. Vooral in de winter kunnen wij ons voorstellen dat u zich prettiger voelt in een 4x4 auto. U zit lekker hoog, de auto's zijn ruim (ski's of snowboard mee?) en bij sneeuwval is het uiteraard prettig om over een 4-wielaangedreven auto te beschikken. Vraag ons naar de voordelige upgrade tarieven!

Naar overzicht winterreizen                Transfers: reizen naar één bestemming zonder zorgen

Van de luchthaven tot voor de deur van uw hotel of lodge, terwijl u rustig van de omgeving kunt genieten en alvast de eerste indrukken op u kunt laten inwerken.

U wilt er nu nog niet aan denken, de terugreis. Dat hoeft ook niet, want ook dat is gewoon geregeld. U wordt op tijd weer opgehaald bij uw accommodatie en voor de deur van de vertrekhal afgezet. Zonder stress!

 

Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag

Het zal u niet zijn ontgaan dat de brandstofprijzen al tijden enorm schommelen. In het bedrag voor de luchthavenbelasting zit o.a. een brandstoftoeslag opgenomen, en dit bedrag wordt de laatste tijd almaar hoger.
Op het moment dat wij onze pakketprijzen hebben vastgesteld, hebben we gekeken naar de prijzen van dat moment. Echter wanneer uw tickets worden uitgegeven, kan de luchthavenbelasting hoger of lager zijn. Op het moment van boeken kijken we wat de prijs is van dat moment, en deze wordt aan u doorberekend.
Mochten wij van de luchtvaartmaatschappij in een later stadium nog een toeslag voor brandstof voor uw vlucht krijgen doorberekend, dan zijn we genoodzaakt u hiervoor ook een factuur te sturen. Is de brandstoftoeslag echter gedaald, dan krijgt u het teveel betaald bedrag terug.

Terug naar overzicht winterreizen                       
 

↑TopOnze mooie Jeep op dag 1.... en dag 6!