Vorige         Volgende
Terug naar het overzicht

REVELSTOKE


Revelstoke is een voor Canadese begrippen oud stadje met een sfeervol historisch centrum, met veel winkels en restaurants. Het ligt in een mooie vallei aan de rand van een gigantisch meer, Lake Revelstoke. Het is tevens het mekka van het snowmobilen.


Skigebied

Het gebied van Revelstoke bestaat op zich al enige tijd, maar was tot dit jaar nauwelijks in gebruik. Nu is men bezig er een volwaardige wintersportbestemming van te maken. Er is een nieuwe lift (gondeltjes) gebouwd, er is een prachtige Day Lodge neergezet (met restaurant, ski/snowboardverhuur en winkeltje), en er wordt hard gewerkt aan een aantal accommodaties onderaan de liften.
Het gebied is dankzij de steile hellingen en de langste  afdaling (13,2 km) van BC  bijzonder uitdagend!

Skikaart: Revelstoke

Film Revelstoke Ski Resort


En verder...


- Uiteraard snowmobiling, snowmobiling en nog eens snowmobiling
- HeliskiŽn 
- Bezoek aan Glacier National Park
- Wandelen

Reizen waar Revelstoke in voor komt:


Onze accommodaties


Het Coast Hillcrest Hotel*** ligt net buiten het centrum van Revelstoke, op een heuvel tussen de bomen. Hierdoor ontstaat de indruk dat het zich ver van alles bevindt, hoewel u binnen een paar minuten rijden in het stadje bent.
Het hotel heeft een prima restaurant, gezellige bar met zo nu en dan live-muziek, een grote lounge, binnen en buiten hot tub, en onderin het hotel bevindt zich een ruime sport/souvernirwinkel. De kamers zijn ruim en goed. U krijgt de beschikking over badjassen (erg handig voor naar de hot tub). Het hotel is het uitgangspunt voor heliskitours, waardoor er vaak groepen verblijven. Dit leidt vaak tot een gezellige en sportieve sfeer, maar is het soms ook erg druk.

 
Glacier House Lodge*** is een mooie Lodge in blokhutstijl gebouwd. De (Nederlandse) eigenaren hebben hier tevens hun eigen snowmobile company, maar u hoeft niet persť te snowmobilen om hier te verblijven. De lodge ligt enkele kilometers buiten het stadje op een prachtige rustige plek in de bergen. 
Werkelijk overal is aan gedacht bij de bouw van dit bijzondere hotel: de kamers zijn groot en mooi, er is een restaurant, een bar met pooltafel en openhaard, er is een binnenzwembad, jacuzzi en sauna, Giftshop en koffiebar. Tevens is er een droogruimte en gratis internet.
Naast de kamers in het hotel is het ook mogelijk een houten chalet te huren.


Vorige                                                                                               Volgende

Terug naar bestemmingenoverzicht

Naar reisaanbod winter


Glacier House Lodge, de snowmobiles


Revelstoke: the place to be for snowmobiling!