Waarom een annuleringsverzekering?

Als u uw annuleringsverzekering nodig heeft, is dit meestal niet om een leuke reden. Een familielid 1e of 2e graads is ernstig ziek, oorontsteking bij uzelf waardoor u niet kunt vliegen, onverwachte werkloosheid of zelfs een herexamen. Dit zijn enkele redenen waar u absoluut niet aan wilt denken voor vertrek, maar wat wel kan gebeuren.
Stel dat u iets overkomt tijdens de reis; u breekt iets en belandt in het ziekenhuis, of u moet naar huis i.v.m. ziekte of overlijden van een naaste: dan kunt u de reissom verhalen op de annuleringsverzekering. En wist u dat u voor vertraging van 8 uur en meer bij uw vertrek ook een vergoeding kunt krijgen van de annuleringsverzekering?

Gelukkig heeft CANADO travel in samenwerking met de Europeesche Verzekeringen een goede annuleringsverzekering. Bij deze annulering ontvangt u zelfs uw gehele reissom retour indien u onverhoopt uw vakantie moet afbreken.
Premie:

Voor de Garantie- Annuleringsverzekering van de Europeesche betaalt u 6% over de totale reissom. De poliskosten bedragen €3,50. Over de premie en poliskosten is 7,5% assurantiebelasting* verschuldigd.

* Prijzen en assurantiebelasting zijn onderhevig aan (wettelijke) wijzigingen: Per 1 maarty 2011 wordt de assurantiebelasting verhoogd naar 9,7%.

Dekkingsoverzicht:
 

Dekking          Garantie-Annulering verzekering
 Vergoeding annuleringskosten  kostprijs
 Vergoeding niet gebruikte reisdagen:  
  - vertreksvertraging, langer dan 8 uur  reissom per dag, max. 3 dagen
  - ziekenhuisopname (min. 1 overnachting)  reissom per dag
  - voortijdige terugkeer  100% van de reissom

Uitbreiding:

Waarnemer: Als er iets gebeurt met een goede vriend of vriendin, uw zakenpartner of bijvoorbeeld met de persoon die op uw huis past, dan kan dat een reden zijn om uw vakantie af te breken of te annuleren. Dit wordt echter niet standaard gedekt. Met de uitbreiding Waarnemer kunt u dit meeverzekeren. U betaalt hiervoor 1% extra premie.

 Terug naar Verzekeringen


verzekeringsnieuws

Ontslag gedekt bij de annuleringsverzekering van de Europeesche

Lees meer