Reacties winter 2010 - 2011Wij zijn ondertussen veilig thuis gekomen van een schitterende snowboard trip door British Colombia.
Alles was pikfijn geregeld en wij hebben daar volledig onze gangen kunnen gaan ( zoals ze in BelgiŽ zeggen ).
Het enige minpuntje was ons verblijf In het Sandman Hotel,ik dacht in Revelstoke. Dit hotel was meer een baanmotel en lag niet in dezelfde lijn als de overige hotels die jij had voorgesteld. Maar dat kan je niet op voorhand weten, ik heb echter reeds in Sandman hotel geslapen in Vancouver en Calgary en deze waren wel in orde.
We hebben ook een dagje gaan helikopter skiŽn in Kicking Horse met de firma Purcell Heli Skiing, niet goedkoop maar waanzinnig ! Moet je gedaan hebben. Super goed bedrijf met alles erop en eraan, een aanrader.
De gebieden in Banff zijn heel mooi maar niet erg groot, goed voor een dag of 2 en om het avontuur te starten. Kicking Horse is gloednieuw, klein maar echt de moeite ( hier logeerde we op een appartement dat super voorzien was ). Golden idem maar hier zit je niet bij de pistes ( Sandman Inn Hotel ) en het stadje zelf valt wel mee. Lake Louis heeft heel veel charme en ook waanzinnig om te boarden, The Deer Lodge was wel het meeste charmante hotel dat er tussen zat ( hot tube boven op het dak terras ).

Curd Clicteur, 5 personen (rondreis British Columbia 2010)


   Revelstoke 2010

*    *    *    *    *    *    *

"Beste Karin,
Allereerst ontzettend bedankt voor al je hulp! We waren gesloopt door het 'slapen' op de veldbedjes en daardoor hebben we het jou ook wat moeilijk gemaakt (zoals het bellen voor de auto, die man wilde ons gewoon nergens antwoord opgeven, we hebben we drie keer gevraagd of ie ons gewoon kon vertellen wat er nu bij inzat), sorry daarvoor!!
Maarr..
We hebben een heerlijke vakantie gehad!!! Wat zijn de skigebieden prachtig! Betoverende uitzichten, Betere sneeuw, en geen rijen bij de liften!
En de plaatsjes waren helemaal in kerstsfeer!!
Nogmaals heel veel dank voor het regelen van een super vakantie en de beste wensen voor 2011!!!

groetjes van iedereen!! (zie foto ;) )"

Yvonne, Jeroen, Saskia en Hans  (reis: Go West/East, Kerstvakantie 2010)


*    *    *    *    *    *    *

"Alweer een fantastische reis naar Canada, maar van Karin verwachten we natuurlijk ook niet anders... Het weer in Misty Peaks was... mistig, behalve dan op die heerlijke dag dat deze foto is genomen door Daphne! En ach, we hadden ook nog een dag op ons koninklijke vliegveld kunnen staan :-)

Vroeg in het seizoen, maar de sneeuw was heeeerlijk en tussen de bomen maakt het niet zoveel uit of het mist en sneeuwt.

En ALS je dan een mooie dag hebt, dan ga je natuurlijk van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, zonder lunch of wat dan ook!!! Nou ja, de dames onder ons dan, want de maag van de heren was toch sterker :-)

Na het skiŽn lekker in het bubbelbad in de sneeuw, en sommige dapperen (dommen?) ook in bikini/zwembroek buiten het bubbelbad, met de voeten in de sneeuw... Of gewoon met de drie B's luieren: bank, boekje, biertje.

We hebben de week afgesloten met een dagje Stanley Park en Downtown Vancouver. Daar had het een week gestortregend, maar toen wij er waren leek het wel lente!

Karin, bedankt, het was weeer super en we willen weer!!!"

Gwenny Nales (Sun Peaks, Kerstvakantie 2010)

*    *    *    *    *    *    *

Wouw! Wat een ervaring!
Een echt super wintervakantie naar Amerika schrijven wij bij in ons boekje. Ruim 2,5 week langs diverse bestemmingen getrokken in Colorado.
Winterpark, Breckenridge, Vail en Aspen. De pret begon al tijdens de voorbereidingen. Heen en weer bellen, overleggen met de vrienden en ondertussen veel op internet opzoeken. Alle info op tijd en vooral compleet ontvangen.
Op woensdag 26 januari 2011 was het zover. Via Frankfurt richting Denver. Auto halen en nog even naar Winterpark rijden. Is zeker te doen en scheelt een nachtje Denver. In Winterpark heerlijk 3 dagen in het zonnetje op de ski's gestaan.
Rustige pistes, mooie tochtjes door de bomen maar ook vette bulten op de hellingen van de Mary Jane. Ritje naar Breckenridge is prima over de I-70 te doen. Breckenridge is super gaaf. Leuk sfeertje, veel winkeltjes en restaurantjes. Echt mijnstadje geweest. Veel sneeuw en een gaaf gebied met allerlei uitdagingen. Uitstapje naar Keystone is de moeite waard. Daar snowcat nemen voor 5 dollar en powder happen! Vail ligt op 45 minuten rijden. Ander sfeertje in soms wat nep Oostenrijk aandoend geheel. Doet soms wat potserig aan maar gebied is helemaal goed. De backbowls zijn echt super. Aspen was onze laatste plek. Weer een echt skidorp. Weinig poenerig of chic maar gewoon leuk. Er zijn wel mooie/dure winkels maar die vallen niet echt op. De vier skigebieden zijn gaaf. Vooral Snowmass beviel ons helemaal vanwege de afwisselende afdalingen, de rust en de uitzichten. Alle appartementen waren compleet en ruim. Wat erg fijn was dat overal alle liftpassen en infosetjes klaar lagen. Klasse! Helaas moesten we op 11 februari vanaf Aspen weer terug naar huis. We zijn best verslaaft geraakt aan de sneeuw, de rust op de pistes en de service van de Amerikanen. Dit gaat zeker niet de laatste keer worden. Die champagne powder smaakt naar meer. We'll be back!
Karin, dank voor alle hulp, adviezen en het organiseren van een onvergetelijke vakantie.
Groetjes van ons uit de Betuwe ( Koos, Thea, Teun en Barbie)

 

Koos, Thea, Teun en Barbie (rondreis Colorado januari 2011)