Terug naar het overzicht
Naar reis Mont Tremblant

MONT TREMBLANT

Mont Tremblant is een ontzettend leuk en kleurrijk dorp dat ligt op ca. 1,5 uur rijden van Montrťal. Het dorp heeft een sfeervol centrum, alleen toegankelijk voor voetgangers, waar het wemelt van de leuke winkels en restaurants. Bovenaan het voetgangersgebied ligt een plein waar de pistes op uitkomen. Bij mooi weer in het voorjaar spelen hier bandjes en eet iedereen zijn lunch op de bankjes en terrassen, of gewoon op de grond. Het dorp ligt op de helling, en voor het gemak is er een voetgangerslift gemaakt die je vanuit het lager gelegen deel naar de pistes en het plein brengt (vooral erg prettig wanneer je op skischoenen loopt). De accommodaties zijn stuk voor stuk van prima kwaliteit, variŽrend van 3 tot 5 sterren en van hotelkamers tot appartementen met 3 slaapkamers. Ze liggen allemaal in het centrum.

Skigebied

Mont Tremblant heeft het grootste en meest gevarieerde skigebied in de regio, met pistes voor elk niveau. Het bestaat uit drie delen: Northside (aan de achterkant), Southside (voorkant) en The Edge (aan de zij/achterkant van het gebied). Bovenop de berg vind je een zeer uitgebreid zelfbedieningsrestaurant en aan de achterkant van het gebied (Northside) is er onderaan de pistes een wat kleiner restaurant. Aan de voorkant (SouthSide), op ca. 1/3 van boven staat er een prachtige oude hut, die ook als restaurantje fungeert.
Bij The Edge zijn er een paar grote Glade Areas (gebied waar je tussen de bomen skiet en board). Er zijn 2 fun parken waar je lekker op muziek kunt oefenen op de mooiste jumps en tricks. Er zijn een aantal buckelpistes, een aantal ongeprepareerde en een aantal geprepareerde zwarte pistes. En een groot aantal groene en blauwe pistes (resp. blauw en rood in Europa). Kortom, een echt gevarieerd familiegebied zoals men hier zelf zegt.

Pistekaart van Mont Tremblant


Film over Mont Tremblant

Dit amateurfilmpje geeft een leuk beeld van het dorp!


En verder...

Naast skiŽn en boarden is hier van alles te beleven en te ondernemen. Voor de kinderen is er aan het einde van de middag onderaan de pistes een tubebaan (in een soort autoband de helling af suizen) en zijn er minisneeuwscooters. Verder kun je hier arre- en hondensledetochten maken, sneeuwscooteren, sneeuwschoen-wandelen en er is een casino. Ook als u niet van een gokje houdt, is dat laatste alleen al de moeite waard om ’s avonds een keer naartoe te gaan vanwege het uitzicht vanuit de gondel; je kijkt dan uit op het prachtig verlichte dorp.

Onze accommodaties:

Ermitage Du Lac en Sommet des Neiges

Reis:
Package Mont Tremblant

 

Pagina als pdf openen. 

Naar Bestemmingsoverzicht

Terug naar reisaanbod