Vorige      Volgende    

RED MOUNTAIN - ROSSLAND


Kent u het gevoel van op het eerste gezicht verliefd worden op een plaats? Wij hadden dat met Red Mountain en Rossland. Het dorpje Red ligt aan de voet van Red Mountain en is eigenlijk een kleine verzameling mooie chalets en appartementen. Er zijn slechts 2 restaurants en verder niets. Maar toch is het er geweldig! Het is nieuw, ligt prachtig, de accommodaties zijn mooi, en het is slechts 5 minuten rijden van Rossland.

Rossland is een rustig oud stadje, een beetje verscholen tussen de bergen. Het heeft een leuke oude winkelstraat, maar dat is op zich niets bijzonders. Wat ons zo aantrok is de sfeer die er heerst; de gemoedelijkheid, de vriendelijkheid. We zijn benieuwd of u dat ook zo zult ervaren.


Het skigebied


Red Mountain is net als zustergebied WhiteWater een klein gebied, maar wel uitdagend. Het is het oudste skigebied van Britisch Columbia, werd vroeger gerund door vrijwilligers en was alleen toegankelijk voor leden (als je een liftpas kocht was je trouwens meteen lid). Tegenwoordig is het een pittig maar leuk skigebied dat de moeite van een bezoekje zeker waard is. Het ligt op 2 bergen, Red Mountain en Granite Mountain; deze laatste is aan alle kanten te beskiŽn/boarden, 360į dus.


Skikaart: Red Mountain


En verder...


- CatskiŽn
- Wandelen 

Reizen waar Red Mountain in voor komt:

Vorige                                                                                                           Volgende

Terug naar het bestemmingenoverzicht

Naar reisaanbod Winter