Terug naar overzicht
Home
Naar reis Mont Tremblant + Montréal

Montréal

Montréal wordt ook wel het Parijs van Noord-Amerika genoemd, dat zegt op zich al genoeg! Het is een sfeervolle, levendige stad met een interessante historie en een prachtig oud stadscentrum. Montréal ligt op een eiland, al merk je daar door de grootte weinig van. Het is vernoemt naar de in het midden gelegen ‘berg’ Mont Real, of Mount Royal. Deze berg is een apart geval, het is namelijk één grote begraafplaats, met een mooi uitzichtspunt op de top. Hiervandaan heb je bij helder weer een schitterend uitzicht op de stad, en zie je pas hoe groot die is. Wat in het oog springt, is het enorme stadion, gebouwd voor de Olympische spelen van 1994 maar dat nu vrijwel niet meer gebruikt wordt.
Voor de haven liggen een aantal kunstmatig aangelegde eilanden, waar ooit de Wereldtentoonstelling werd gehouden. Daar zijn nog een behoorlijk aantal bezienswaardigheden van over.

Het historische oude centrum is zeer de moeite waard om doorheen te wandelen. Er zijn tal van interessante gebouwen en een paar prachtige kerken. Zoals elke grote stad bestaat ook Montréal uit verschillende wijken. Zo zijn er bijv. een Chinatown, een little Italy en een Joodse wijk, elk met hun eigen karakteristieke winkels, restaurants en gebouwen.

Wanneer je door de woonwijken van Montréal komt, valt één ding meteen op: de trappen tegen de gevels. Sommige vervallen, vele heel sierlijk! Dit geeft een heel bijzondere sfeer aan de straten van deze stad.  

Bijzonder aan Montréal is dat het een enorm winkelcentrum heeft dat zich onder een groot deel van de winkelstraten bevindt. Maar ook bovengronds is deze stad een shopwalhalla!

Restaurants zijn er in overvloed. Elk soort keuken is vertegenwoordigd en voor elke portemonnaie. Vanuit uw hotel kunt u talloze eetgelegenheden te voet bereiken. Dat geldt ook voor de uitgaansgelegenheden en winkels.

Een verblijf in Montréal is op zich al een belevenis. Maar in combinatie met een wintersport in Mont Tremblant is het helemaal bijzonder! De reis is onbeperkt uit te breiden, zowel qua verblijf in Mont Tremblant als ook qua verblijf in Montréal. 

Naar reis Mont Tremblant (met uitbreiding naar Montréal)

 

 

 

Terug naar overzicht
Home