Naar bestemmingsoverzicht
                                                                             Naar reis Lake Louise

LAKE LOUISE                                                   

Één van de kleinste dorpjes van de Rocky Mountains, maar met een grandioos skigebied! Het dorp bestaat uit een aantal accommodatie en een klein centrum, overigens wel met een paar leuke en bijzondere winkeltjes en een grote sportzaak. Ongeveer 4 km boven Lake Louise, aan het gelijknamige meer, ligt het beroemde Chateau Lake louise. Ook wanneer u hier niet verblijft is dit hotel een bezoek waard. De Deer Lodge ligt daar op slechts 5 minuten lopen vandaan.


Het skigebied

Het skigebied van Lake Louise is fantastisch. Het heeft een cabinelift waarmee u in rap tempo naar de top wordt gebracht. Vanaf de gehele voorzijde van de berg heeft u een grandioos uitzicht over Bow valley met in de verte het Chateau aan het meer. Dit deel van de berg heeft veel mooi geprepareerde pistes, terwijl de achterkant voornamelijk bestaat uit zogenaamde back bowls, de ongeprepareerde afdalingen.
Met de Tri Area liftpas heeft u ook toegang tot de skigebieden Mount Norquay en Sunshine Village (zie pagina Banff). Tevens kunt u dan gebruik maken van de skibus.

Skikaarten: Lake Louise voorkant
                    Lake Louise achterkant
                    Lake Louise zijkant

 
En verder...

- Hondensledetochten
- Sneeuwschoenwandelen
- Langlaufen
- Wandelen


Onze accommodaties


De Deer Lodge*** ligt ca. 4 km. boven het dorpje Lake Louise en op 5 min. lopen van Chateau Lake Louise. Het is een relatief oud hotel met veel charme. Niet overdreven luxe maar wel comfortabel, met een sfeervolle lounge, prima kamers en een uitstekend restaurant. Op het dak bevindt zich de buiten hot tub; beneden bevindt zich een tv-ruimte met o.a. een pooltafel en gratis internet.

Het Post hotel**** ligt in de bossen, vlakbij het dorpje Lake Louise en aan de rivier. Het bestaat uit een groep mooie houten lodges met vuurrode daken. Geen van deze lodges is hetzelfde, ze zijn sfeervol ingericht en hebben allemaal een andere afmeting en eigen karakter. 

Het Fairmont Chateau Lake Louise***** is een begrip. Ooit was het een mooi chalet, tegenwoordig is het een kolos met 700 hotelkamers. De ligging is wat dit hotel zo bijzonder maakt: in het bos, aan de oever van het meer, met aan de ene kant uitzicht op de Victoria gletsjer en de andere kant op Bow Valley.
Van binnen is het een en al chique: prachtige gangen, zalen, restaurants, bars, winkels etc. Toch is de sfeer heel ontspannen. U zult het hier heerlijk hebben. En ook voor niet-gasten is het een aanrader om een keer te gaan kijken.

 

Vorige                                                                                                              Volgende

Terug naar bestemmingenoverzicht

Naar reisaanbod Winter

  


Chateau Lake Louise, met het skigebied op de achtergrond

Deer Lodge

Deer Lodge, Heritage room

Baker Creek chalets