Vorige pagina

Vervolg reacties winter 2009/2010


Wat is Canada fantastisch, echt zo goed vermaakt, allebei! Westin was een super hotel, heerlijk lekker luxe, ze wisten hun prijzen wel, maar we hebben het er sowieso wel goed van genomen. Heerlijk gegeten overal. Met de krukken ging het ook perfect, zelfs een watervliegtuigje ingegaan. Downtown Vancouver veel gezien, Robson, Vancouver Tower, Stanley Park, ijshockey, Gastown, Chinatown en wezen stappen op Granville Island.
Whistler was ook vet, daar zijn we gelijk woensdag naartoe gegaan. Is echt heel leuk geweest, Vancouver is te gek en de Canadese mensen supervriendelijk. Kan niet wachten tot we weer gaan en dan ook om te boarden!!!

R. Dumee, Maasbracht, Vancouver, december 09

*    *    *    *    *    *    *

Hét woord van de vakantie was "awesome" en dan in het kwadraat, want zo noemt Whistler hun pistes zelf. Jullie hebben de reis goed voorbereid, alles was geregeld. Het hotel was perfect.
Het meest waren wij verbaasd over de mensen, iedereen zo vrolijk, positief en talkative. "Have you already spend all your money" was wel de leukste opmerking. Veel Ossie's, ongeveer 95% van de mensen komt uit Australië, dus een hoog
No Worries gehalte op de piste.
Wij hebben alles gezien van Whistler, de pistes, de winkels, het wandelgebied eromheen, dus Whistler is afgevinkt.  Wij hebben qua weer een glijdende schaal meegemaakt. Van strak blauw met mooie pistes, naar een tiefsnee piste, naar sneeuw, naar minder zicht, minder zicht met sneeuw, geen zicht en op de dag van vertrek regen. Wij hebben qua drukte een stijgende schaal meegemaakt, van alleen op de piste (nogal onwerkelijk) naar redelijk druk, maar nog geen Europese taferelen. Dus een hele mooie ervaring!

A. Waal, Haarlem
Whistler, december 09

*    *    *    *    *    *    *


Heeel erg bedankt voor alle organisatie! Wij hebben een geweldige vakantie gehad. Baker Creek was geweldig slapen en thuis komen. De pistes was ongelooflijk! We hebben echt genoten.
Het liefst volgend jaar weer! Dank voor alles,

Geeske en Sjoerd, februari 2010, bestemming Lake Louise

*    *    *    *    *    *    *

We hebben elkaar vorige week al even kort telefonisch gesproken om jullie te bedanken voor onze fantastische honeymoon. Wellicht tot ziens voor de toekomstige reizen naar dit mooie land.

Na een prima directe KLM vlucht naar Calgary zijn we naar Banff gereden met onze 4x4 SUV die voor ons klaar stond. In Banff logeerden we 5 nachten in het mooie Fox hotel & suites waar we een suite kregen aangeboden. Dit hotel is echt een aanrader; erg mooi en verzorgd met warme sfeer. Personeel was uitermate vriendelijk en behulpzaam. Staat niet voor niets op plaats 1 in de Tripadvisor ranking.

Jammergenoeg lag er nog maar weinig sneeuw in Banff zelf, maar dit zou de volgende dag veranderen! Er viel op de tweede dag 25 cm nieuwe sneeuw en later in de week nog eens 30 cm. Op de andere dagen was de temperatuur net onder het vriespunt en kwam de zon er regelmatig door. In de zomer ziet het er al erg mooi uit maar dit winterse landschap (waar we op hadden gehoopt) was echt adembenemend. We hebben veel gewandeld, autotochten gemaakt en gefotografeerd. Onder meer rondom Banff zelf (Fenland, March trails, Vermillion Lakes, Lake Minniwanka, Johnston Canyon, etc) maar ook de Icefields and Bow valley parkway. Door de verse sneeuw (ook op de weg) was de 4x4 erg noodzakelijk en sterk aan te raden als je in de winter naar de Rockies gaat. Verder hebben we veel genoten van de gezelligheid in Banff en hebben we ook nog gebadderd in Banff Upper Springs (kleiner dan verwacht).

Na 5 dagen in Banff zijn we naar Lake Louise gegaan waar we in het Fairmont Chateau Lake Louise hebben gelogeerd. In Lake Louise was het sprookjesachtig mooi, het hotel ligt op een fantastische locatie aan het (bevroren) meer. Het hotel zelf straalt van binnen en buiten historie en grandeur uit, een ervaring om daar eens te mogen logeren.
In Lake Louise hebben we 2 dagen geskied. Het skigebied van Lake Louise is de mooiste van de big3 rondom Banff. Mooie pistes en uitzichten, sneeuw was uiteraard prima en leuke relaxte sfeer. Veel off-piste en met heel gevarieerde afdalingen. Heel anders dan in de Alpen, dat wilden we toch graag eens ervaren. Is voor herhaling vatbaar. De andere dagen hebben we ook hier veel gewandeld (sneeuwschoenen) en rondgereden.

Na 10 dagen kwam er helaas aan eind aan onze honeymoon in Banff National Park. Na eerdere bezoeken in de zomer waren onze verwachtingen erg hoog maar die zijn volledig waargemaakt. Het winterse landschap, de natuur, de wilde dieren, de vriendelijkheid/gastvrijheid van de mensen, de accomodaties; het was allemaal fantastisch!!

Bedankt voor de goede organisatie en voor de onvergetelijke vakantie!
Met vriendelijke groeten,

Rob en Alexandra Jansen, maart 2010 Banff & Lake Louise